Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Mansikka-Raparperimehu

Raikkaan viileetä juotavaa
Tämän ohjeen löysin viime kesänä lehdestä, oliskohan ollut Kymen sanomat. Urakalla sitten aloin tekemään kun porukoiden mökkinaapurilta raparperejä kannoin kassikaupalla kotiin. Itseasias alkuperäinen ohje on pelkästään raparperi, ja sitä viime kesänä tein litrakaupalla.. Mutta hyvin on pakkasesta huvennut. Ja tästä saa mm. todella hyvää boolia. Tämä kun on pikkasen kirpeä, tätä kelpaa juoda kesähelteelläkin. Tosin sokerin määrällä pystyy tekemään makeampaakin ja alkuperäisessä ohjeessa oli reilusti enempi sokeria. Mutta mä en niin makeasta tykkää, mehussa, niinpä vähensin sokerin määrää.
Ja tämä ohje on sovellus alkuperäisestä. Tämä on niin helppo ja yksinkertainen valmistaa, että ei kun pihanperältä raparperit mehuksi :)

Mansikka-Raparperimehu

1 kg Mansikoita
1 kg Raparperiä
2-3 rkl Sitruunahappoa (saa apteekista)
4 l Vettä
n. 6-7 dl Sokeria

Huuhtele ja paloittele raparperit, siisti mansikat. Pane kulhoon ja sekoita sitruunahappo sekaan. Lisää kiehuva vesi. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi ja lisää sokeri. Pullota.

Näistä se syntyy



Herkullisen punaista
Tarjoiltaessa laimennetaan vedellä tai vichyllä. Mulla laimennussuhde on noin ½. Maun mukaan tietenkin. Maistiaisen laimensin vichyllä ja kyllä se oli raikkaan pirteä juoma :)

Juomatiivisteen voi myös pakastaa.

Itse keitin mansikka-raparperimäskistä hilloa. Mietin vaikuttaakohan sitruunahappo siihen mitenkään.... No se jää nähtäväksi.

1 kommentti:

  1. sitruunahappo vaan parantaa säilyvyyttä, eikä maistu hillossa. Herkullista hilloa...

    VastaaPoista