Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

maanantai 8. elokuuta 2011

Margariini


Valkosipuli-basilikamargariini, sekä perusmargariini

Noissa kaupan kaikenmaailman margariineissa kun on mitä ihmeempiä ainesosia, ollaan alettu itse tekemään omat margariinit. Voita tykkään myös käyttää leivällä, leivonnassa ja ruuanlaitossa. Sekä myös öljyjä. Mutta rehellinen voi on ärsyttävän kovaa levitettävää leivälle.

Tämä omatekoinen margariini on hyvin helppo ja yksinkertainen tehdä. Ja näin voit myös vaikuttaa makuihin. Lisää vaan esim. yrttejä, chiliä, valkosipulia yms yms... mitä mieleen tulee.

Perusohje margariinille:

500g Voita
3 dl Öljyä
(hippunen suolaa)

Annetaan voin sulaa huoneenlämpöiseksi, lisätään öljy ja joko sauvasekoittimella tai blenderillä kunnolla sekaisin. Mausteet sinne sekaan jos haluat maustaa. Sitten vaan rasioihin jääkaappiin kovettumaan. Kovettumiseen saattaa mennä muutamakin tunti. Ja margariini sulaa todella nopeasti huoneenlämmössä.

Mä tein nyt perusmargariinin sekä valkosipuli-basilikamargariinin.
Otin osan margariinista rasiaan ja loppuun lisäsin n. 6 valkosipulin kynttä ja ehkä kourallisen tuoretta basilikaa.

Öljynä voi käyttää mitä vaan. Mä laitoin ½ kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ½ oliiviöljyä.

Basilika maistuu ainakin todella voimakkaasti. Valkosipuli jäi vähän sen alle. Ehkä hieman tuli basilikaa liikaa, mutta hyvää se silti oli. Tietenkin jos on joku oikein aromikas leipä, tämä peittää leivän maun. Sen takia tehdään aina se perusmargariinikin.

Eikä muuten sisällä mitään ainesosia mitä en edes osaa lausua, saatika tiedä mitä se on. Eikä varsinkaan mitään gelatiinia, eli liivatetta, eli sian nahasta, tai sian tai naudan luista, jänteistä ja suolista keitettyä seosta.... Ja tätä ainettahan löytyy osasta margariineista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti