Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

AVOKADOPASTA

Näin sunnuntai-illan kruunaa hyvä ruoka. Päivä meni joulumyyjäisiä koluten Hattulan suunnalla, eli Metsäkylän navetan myyjäiset oli kyseessä. Varpaat jäässä ja aina välillä jäässä koko ihmislapsi vaikka vaatetta oli monen monta kerrosta päällekkäin. No mutta siinä tilassa ei kauppareissulla tullut mieleen mitään ruuantekojuttuja. Tosin vatsa oli vielä täynnä jouluista riisipuuroa ja pannukakkua navetalta. Vinkkinä vaan jos sinne sattuu eksymään, kannattaa ehdottomasti syödä leivintuvan pannari. Ehdottomasti maailman paras :) Ja mukillinen pannukahvia. Just oikeeta siihen miljööseen. Paikka tosin on auki vaan sunnuntaisin muutaman tunnin. Linkki kyseiseen paikkaan jos aihe kiinnostaa :)  http://www.metsankylannavetta.fi/

Mutta nyt alkuperäiseen aiheeseen. Kaupassa onneksi avokki keksi ruuaksi avokadopastan :) Ja kyllä siitä taisi tulla mun lemppariruoka hetkeksi aikaa. Helppo, nopea, maut kohdallaan ja sopii varmasti vaativampaankin makuun.

Kuva ei ehkä niin houkuttava kuin itse ruoka
 
AVOKADOPASTA:

Valkosipulia (reilusti jos on VS'n ystävä)
Chiliä (mielellään tuore)
2 avokadoa
Limen mehu
1½ dl parmesanjuustoa raastettuna
vajaa ½ dl oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa
Basilikaa
Persiljaa

1 pkt tuorepastaa

Sekoitetaan keskenään pilkottu valkosipuli, chili, kuutioitu avokado, juustoraaste, limen mehu ja mausteet suuressa kulhossa. Meillä oli vaan kuivattua basilikaa ja persiljaa. Seuraavaksi pitää kyllä olla tuoreita yrttejä, jos vaan mahdollista, maku paranee varmasti.

Keitetään pasta kunnolla suolatussa vedessä. Säästetään n. ½ dl keitinvettä. Lisätään pasta avokadoseos kulhoon. Laitetaan sekaan oliiviöljy ja talteen otettu keitinvesi. Kunnolla sekaisin ja ruoka on valmis tarjottavaksi. Pöytää vielä parmesanjuusto ja mustapippurimylly jos joku ruokailija haluaa vielä lisätä annokseensa.

BON APPETIT!

Tästä olisi ehkä kolmelle henkilölle sopiva satsi. Me kyllä syötiin kahdestaan kaikki, tätähän ei oikein voi säästellä :)

Suuhun jäi mukava valkosipulin maku.
Me käytettiin pasta factoryn tuorepastaa ja sai kyllä multa plussa-pisteet.. Ei jäänyt yhtään semmoiseksi liisteriksi niinkuin jotkut tuorepastat tuppaa jäämään. Ainakin Tammiston citymarketista Vantaalta tätä saa ostettua.
Maku koko ruualla oli ihanan pehmeä ja samettinen ainakin mun suuhun. Ja chili toi siihen mukavasti tulisuutta, mut ei liikaa. Ja luulen, että avokado saattoi jopa pehmentää senkin maun. Lime taas toi mukavaa pientä kirpeyttä - Ryhdikkyyttä. Todella tykästyin.

Suosittelen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti