Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

BAILEYSKONVEHDIT




Näin varsinkin joulun alla minulla iskee aina suklaasirkusfiilis... Eli omatekoiset konvehdit, tryffelit ja muut suklaajutut valtaa mieleni ja into kokeilla ja tehdä on suuri. Ja vaikka helpolla ja pienemmällä sotkulla saa kaupasta vaikka minkälaisia ja laatuisia ja makuisia konvehteja, on itsetehdyt aina parempia. Luulen, että jo sen tiedon takia kun on omatekoisia. Sitäpaitsi on  kiva antaa tuliaisena / viemisinä tai muuten vaan arkea piristäen toiselle jotain omatekemää.

Tänään vuorossa baileyskonvehdit, tai itseasiassa minttubaileys kun sitä kaapissa on iso pullo.
Mulla ei ole mitään suklaakonvehtimuottia, mutta tähän hätään löysin kovaa muovia olevan jääpalamuotin.
Muotin pitää olla tietenkin puhdas ja täysin kuiva ja mielellään pumpulilla hangattu. Pumpuli antaa muottiin staattista sähköä mikä helpottaa konvehtien irtoamisen muotista. Ja saattaa vaikuttaa kiiltoon myös. Tosin suurin vaikuttaja siihen on itse suklaa ja suklaan temperointi, eli oikean lämpötilan saavuttaminen.

Aikaa näihin saa kulumaan ihan kiitettävästi. Vaikkakin voit tekovaiheet jakaa moneen osioon, ei kannata kiireessä alkaa tekemään. Jo suklaan temperointi vaikuttaa lopputulokseen täysin..

Näihin tarvitset:

200 g tummaa suklaata (mä käytin ihan fazerin kuorrutussuklaata)
valkosuklaata sulatettuna kuviointiin

Täyte:
½ dl kermaa
½ dl baileysta
150 g valkosuklaata

Sekoita kerma ja baileys kattilassa ja kiehauta. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Laita täyte pursotinpussiin ja anna jäähtyä.

Tempperoi tumma suklaa. Ohje: http://makujamaistellen.blogspot.fi/2012/12/suklaan-temperointi.html


Kaada temperoitu suklaa muottiin ja heiluta niin, että suklaa tarttuu reunoille ja valuta loput suklaat leivinpaperille. Anna kovettua ja siirrä jääkaappiin. Kun baileystäyte on jäähtynyt, pursota konvehti"kuoreen". Älä kuitenkaan ihan piripintaan.. Siirrä taas jääkaappiin.

Kun täyte on jähmettynyt, tee pohja. Temperoi taas tumma suklaa, kaada muottiin ja vedä esim. paletilla tai raapalla pinta tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Konvehtien kovetuttua kaada varovasti konvehdit irti muotista. Jos haluat koristella, niin tee haluamallasi tavalla. Siirrä esim. paperisiin konvehtivuokiin tai mihin haluat ne pakata.

Lopputulos on lähes täydellinen. Kuorisuklaa rapsahtaa ihanasti puraistaessa ja sitten se kermaisen pehmeä, samettinen sisus valtaa kielen ja makunystyrät... Lopuksi vielä tumman suklaan täyteläinen maku, hmm.....

NAUTINNON ILOA :)


Täyte on löysähkö. Ihanan samettisen pehmeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti