Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 14. toukokuuta 2011

Pizza

Sain tuossa viikko sitten synttärilahjaksi pizzakiven. En itse tätä kyseistä tavaraa ollut ikinä ajatellutkaan.

Niin puhdas pizzakivi vielä
Nyt olen siinä paistanut muutamaan otteeseen leivät. Ruisleipiä ja mallasleipiä. Ja varsinkin mallasleivistä huomasin sen rapeuden.
Tänään sitten testasin pizzakiven toimivuuden pizzaan. Ja täytyy kyllä sanoa, että ei tee mieli enää tehdä kotona pizzaa leivinpaperille. Kyllä tämä tuote on minun mieleeni. Aivan loistava. Mä suosittelen kotipizzan paistajille.
No, tämä eka kerta oli ehkä vähän sottainen kun nälkäsenä tein liian ison pohjan. Sen verran kuitenkin ajatus kulki, että kannattaa pohja siirtää pizzalapiolle kun alkaa laittaa täytteitä. Ja tuon lapion kokoinen pohja voisi olla hyvä mitta.

PIZZAPOHJA

350 g Durum vehnäjauhoja
1 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
2 1/4 dl Lämmintä vettä
2 rkl Kylmäpuristettua rypsiöljyä

Yhdistetään jauhot, hiiva ja suola. Sekoitetaan öljy lämpimään veteen. Lisätään vesi-öljyseos jauhoihin vähän kerrallaan samalla vaivaten taikinaa. Kannattaa vaivata kunnolla. Mä teen sen ihan käsin ja hyvä tulee. Kunhan vaan malttaa käyttää siihen aikaa. Mä vaivasin n. 10min. taikinasta tulee nopeasti kiinteä ja irtoaa käsistä. Sitten vaan kohoamaan. Mulla oli lähes tunti. Tässä vaiheessa valmistaa täytteet näpsästi. Taikin turpoaa kaksinkertaiseksi, mutta kun sitä vielä hetken vaivaa ja puristelee, laskee taikina puolella. Ja puristele niin, että ilmakuplat puhkeaa. Sitten vaan kaulimaan mahdollisimman ohueksi. Ja jos siihen on saanut hyvän sitkon, saa siitä tehtyä todella ohuen.
Lähestulkoon läpikuultavan ohut

Tästä pizzasta tuli texmex-pizza.

TÄYTTEET

Paistettua naudanjauhelihaa johon laitoin reilusti texmex-maustetta
Jalapenoviipaleita
Tomaattiviipaleita
Aurajuustoa (ihan pikkasen)
Valkosipulia
Oreganoa
Juustoraaste


Pikkasen rikkoontunut
Tomaattikastikkeen tein tällä kertaa niin, että laitoin pyreeseen valkosipulia, mustapippurirouhetta, soijaöljyä ja oreganoa. Jos mulla olisi ollut paseerattua tomaattia, olisin sitä vielä lisännyt keveyttä antamaan. Tai tavallista tomaattiketsuppia. Ja jättänyt soijakastikkeen pois.

Ateria on valmis :) Ja olut kyytipojaksi

NAM! Reunat jäi vähän liian leveiksi, mutta se oli liian ison pohjan syytä

Herkullinen

Pizzakivestä vielä. Kivilevy laitetaan uunin alimmalle tasolle. Lämmitetään uuni ihan kuumaksi, annetaan levyn kuumentua vielä 5-10 min uunin termostaattivalon sammuttua. Ja sitten paistettava vaan kivelle. Kiven kuumuus periaatteessa paistaa sen pizzan pohjan kautta. Ja siihen menee ehkä 5-7 min. Riippuu pohjan paksuudesta. Mutta suosittelen todella ohutta pohjaa.
Siellä se on, kivellä
Kivi tekee pohjasta todella rapean ja pizzasta muutenkin hyvän. Ei tarvi paistaa niin pitkään et juusto päällä ruskistuu..Täytyy sanoa et pizzeriatason pizza. Tai siis parempi :) Ja mielestäni pizzasta tuli hyvin kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti