Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

torstai 19. toukokuuta 2011

Värikäs Kasvisvuoka

Ihanaa käydä kaupassa pitkästä aikaa ajan kanssa. Vihannesosasto oli niin värikäs ja melkein iski valinnanvaikeus tai ehkä pikemminkin ostohysteria. Onneksi mä olin jo vähän miettinyt mitä ruokaa laittaisin, muuten olis ainekset taas kymmeneen eri satsiin. Meidän perheessä on kyllä huomattava ero rahan käytössä, siis ruokakauppaan. Mä hamstraan ja ostan mitä ihmeempiä asioita, kun avokki taas ostaa vaan sen mitä tarvitaan. No, kröhöm, ehkä joskus sit iltasin iskee ahdistus kun jääkaappi on niin tyhjä ;) Tosin se ahdistus iskee myös jos joutuu heittää pilalle mennyttä ruokaa roskikseen. Eli kun mulla esim. pitkä työputki, ruokarahat säästyy..

Mutta tähän kasvisvuokaan. Mä niin halusin värikkään ruuan ja mielellään suht kevyen... Siis suht... :)

KASVISVUOKA

1 Munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 Punainen Paprika
1 Keltainen Paprika
½ Purjo
1 pkt Tofua
n. 2 dl Kreikkalaista Jugurttia
Loraus Soijakastiketta
Reilusti Tandoorimaustetta
n. 1 dl Juustoraastetta

Leikataan kaikista ohuita viipaleita ja kerroksittain vuokaan. Tofu saa jäädä sinne kasvisten keskelle. Jugurttiin sekoitetaan soijaöljy ja mauste. Reilu puolet jugurtti-mausteseoksesta tofujen päälle ja loput laitoin vuokaan kaikkien kasvisten päälle. Siihen vielä pikkasen juustoraastetta ja uuniin. 200 astetta ja n. 40 min.

Tuli kyllä hyvä ruoka. Jugurtista tuli uunissa aika vetinen, mutta ei se haitannut ollenkaa. Ja ruoka ei ollut liian mausteinen, kasvisten oma maku tuli kivasti esille mutta tandoori maistui.
No nyt jälkeenpäin huomaan, että pikkasen tuppaa närästämään. Ehkä nuo paprikat saa sen aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti