Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Maailman paras MustaherukkaLikööri

NAMIA :)
Saatiin kerran maistiaisiksi itsetehtyä mustaherukkalikööriä ja silloin kun sitä joulupöydässä juotiin, päätin etten enää ikinä sorru valmiiseen/teolliseen mustaherukkalikööriin. Tosin ei mulla ikinä ole tainut mielessä käydäkään kyseisen liköörin ostaminen.
Mutta tämä itsetehty, makea, tahmea, jähmeä ja pehmeä juoma on vakiinnuttanut paikan mun jääkaapissa :) Viimekesän satsissa alkaa jo pohja näkyä, joten kun mustaherukat kypsyvät, on pakko laittaa uusi satsi tulemaan. Huono puoli tässä on se, että tekeminen tai makujen muhevoituminen kestää vähintään 3 kuukautta.. Toki tätä pitää maistella pitkin matkaa :) Siinä se jutun juoni piileekin.. Kannattaa vaan heti laittaa kunnon satsi tulemaan. Jos kerran tekee, tehdään sitten kunnolla :) Lupaan ettei tähän tule pettymään. Maku on niin aito mustaherukka.. Siis aivan sitä itseään. Viinanmaku ei tule yhtään läpi.

MUSTAHERUKKALIKÖÖRI

4dl Sokeria
0,5 kg Mustaherukoita
5 dl jotain kirkasta (itse laitoin koskenkorvaa)

Laita ainekset tiiviiseen lasipurkkiin. Sellainen jossa on tiukka kansi, koska tätä pitää aika-ajoin sheikkailla.. Purkki vaan esim. jonnekin viileään komeroon (ei jääkaappiin). Siellä sitten maistellen, haistellen ja sheikaten. Kun olet sitä mieltä, että likööri on valmis, siivilöidään marjat pois. Ja juoma pulloon, pullo jääkaappiin ja nauttimaan.
Marjoista mä vielä keitin hillon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti