Ruishelmiä mä käytän mm. riisin sijasta. On todella täyttävää ja ravintorikkaampaa kun valkoiset riisit yms... Ja hyviä. Tämmöistä sitten sain aikaiseksi. Tillin ajattelin laittaa mukaan kun pavut oli tilli-tomaattiliemessä.
Kermainen papu-tomaattikastike:
1 sipuli
½ valkosipuli
1 prk papuja tomaattikastikkessa
n. 10 - 15 kirsikkatomaattia kokonaisina
n. 1 dl vettä
2 dl kermaa
kuivattua tilliä
suolaa
Pilkotaan ja kuullotetaan sipuli ja valkosipuli. Lisätään pavut ja vesi (ensin puolet ja tarvittaessa loput). Annoin hetken aikaa "vetäytyä". Heitetään sekaan kirsikkatomaatit ja kerma. Maustetaan tillillä ja suolalla.
Näitä papuja käytän usein |
Mä en tiedä, onko ruishelmiä saatavana tavallisen kaupan hyllyiltä. Itse ostan rapion myllyn tuotteita ja heidän valikoimasta bongasin tämän loistavan tuotteen. Avulias työkaveri kuskaa mulle näitä tuotteita kun en ole löytänyt Helsingin suunnalta jälleenmyyjää. Rapion myllyltä käytän enimmäkseen karkeita ruisjauhoja, täysjyväruisrouhetta ja ruishelmiä. Suosittelen tuotteita jos on mahdollisuus.
http://www.rapiontuote.fi/
Ruishelmien valmistus:
2 dl ruishelmiä
vettä
suolaa
Liota helmiä 20 min vedessä. Keitä n. 40 min miedolla lämmöllä suolatussa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Vettä saa olla reilustikin, helmet imee aika paljon nestettä. Tuosta satsista tulee ehkä 4'lle. aika tuhtia ja täyttävää tavaraa.
Valkosipuli-tillikatkaravut:
valkosipulia reilusti, isoina paloina
kuivattua tilliä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Laita kulhoon ja anna maustua vähintään tunti. Paistetaan pannulla kaikki.
Lautaselle vielä kylmäsavulohta, avokadoa ja cantaloupemelonia.
Hyvin yksinkertaisia raaka-aineita, mutta hyvää ja kaunis annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti