Ensinnäkin paikka oli todella, todella upea, häkellyttävä. Sisustus oli jotenkin niin "mukaansa tempaava". Rentous valtasi kyllä koko mielen. Eihän sitä paikkaa voinut kun ihastella. Tässä linkki josta voi pikkasen fiilistellä.
http://www.kokomo.fi/kokomo.php?city=hki
Ja vaikka kuin oli sunnuntai ja kellokin vasta neljä iltapäivällä, aloitettiin cocktaililla. Sekin olisi ollut synti jättää ottamatta. Se oli niin hyvä. Oli kyllä semmoinen aito oikea, kunnolla tehty ja sheikattu. Ei mitään tikulla sekoitettu liru.
Mä otin Kokomo Zombien. Aloitin sunnuntaimenuun kolmen eri rommin cocktaililla. En kyllä muista mitä muuta siinä oli, mutta hyvää se oli... Cocktail tajottiin tietenkin asianmukaisessa lasissa.
Kokomo Zombie |
Alkuruuaksi mä valitsin RUMAKIn, pekoniin käärittyä kananmaksaa. Avokkini valitsi TIGI SCALLOPin, paistettuja kampasimpukoita. Nii, tähän menuun oli laitettu muutamat vaihtoehdot jokaisesta ruokalajista. Otettiin eri vaihtoehdot, paitsi jälkiruuassa pysyttiin samassa. Mä pysyin liharuuissa vaikkakin käyn tätä taistelua lihansyönnistä.
Ruuat tarjoiltiin näyttävästi ja esillepanoon oli kyllä satsattu. Alkuruuaksi oli hyvänkokoiset annokset. Ja maku oli myös hyvä molemmissa. Maksa oli mureaa ja pekoni rapeaa.
Rumaki |
Tiki Scallop |
Pääruuaksi mulle tuli BURNING PEPPER BEEF, pippuroitu naudan sisäfilee, kasvispaistos ja friteerattuja bataatteja. Anis-soijakastike ja wasabimajoneesi oli erillisissä kupeissa. Avokille tuli CHILI OF THE SEAS, chiliöljyssä paistettua kuhaa, kasvispaistos ja limeriisiä. Minttu-korianterijugurtti oli myös erillään.
Ne bataattiperunat oli aivan mahtavia. Ja liha oli medium, niinku pitikin. Mä tykkäsin tästäkin annoksesta.
Avokin kala näytti ensin pakastealtaan kalamyllyn läpikäyneeltä "leikkeeltä". Mutta tarkempi tarkestelu oli kaukana siitä ja kyllä se ihan oikea kalafilee oli. Pikkasen maistoin sitäkin ja hyvää oli.
Näissäkin esillepano ja tarjoiluastiat oli upea.
Burning Pepper Beef |
Chili of the Seas |
Ja jälkiruoka minkä pitäisi kruunata ateria... Se TODELLAKIN kruunasi. Siinä lähti jo kielikin mukana. Kyseessä oli TANNED SURFER, kokomon suklaakakkua, vaniljajäätelöä ja mansikka-chilikastiketta. Jokaisella, jolla on mahdollisuus käydä kyseisessä paikassa, täytyisi kokea tämä Herkku... Herkku Isolla HOOLLA!
Se suklaakakku oli niin mehevä. Sopivan kostea. Täydellinen. Ja se kastike, hetken luulin olevani taivaassa. Tai itseasiassa koko tämän kokomoajan luulin olevani taivaassa. Mutta onneksi maan päälläkin on tämmöisiä paikkoja.
Siinä kastikkeessa mansikka maistui niin aidolle mansikalle. Ja se oli 100%'nen mansikan maku. Chilin tulisuus tuli sitten lopuksi ja tuntui nielussa. Se ei sotkeutunut siihen mansikkaan ollenkaan. Aivan mieletön yhdistelmä. En aiemmin ole noita aineksia yhdessä edes ajatellut.
Ja kun kovasti kastiketta kehuimme, saatiin sitä pikkasen kotiinviemisiksikin :) Loistavaa palvelua.
Tanned Surfer |
Melkein nuoltu lautanen |
Laskukin tuli asianmukaisessa purnukassa pöytään |
Pieni kirjoitusvirhe on päässyt käymään
VastaaPoistaKokomo on Tikibar eikä tigibar (Muutenhan se varmaankin liittyisi hiustuotteisiin eikä polyneesialaiseen tiki-kulttuuriin)
Oho :) Kiitos huomautuksesta... Täytyypä käydä korjaamassa...
VastaaPoista