Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ravintola Ilves

Tää on yksi mun lempparipaikoista. Mä tykkään paikan tyylistä ja meiningistä. No, tyyliä siellä ei ole vaan aika pelkistetty rockmesta. No, musiikkiakaan siellä ei soi, mutta paikka on Tavastia Klubin tämmöinen ruokapuoli / pub. Mesta on todella rento ja siellä käy kaikennäköistä ja tyylistä porukkaa.

Huonopuoli Ilveksessä on se, ettei siellä ole kovin kattava juomavalikoima. Oluita hanassa on ehkä 4-5 ja muutama pullo-olut. Aika lagervoittoista. Löytyy kyllä jokunen puna- ja valkoviini ja drinkkitarpeita. Nii ja tietty siideriä. Mutta tämäntyylinen paikka ei välttämättä kaipaakaan suuria valikoimia. Olutpubit on suuria valikoimia ja erikoisuuksia varten. Ennen keikkaa tai keikan jälkeen loistava paikka ottaa yksi tai kaksi.. Tai ei niitä tarvi laskea :)

Olen syönyt siellä toustia, hampurilaista, pastaa ja nyt otin jokirapuskagenin. Ranskalaiset on aivan todella hyviä, viimeeksi vähän mietin tohtisko ottaa oman ketsupin mukaan kun nuo kaupan lirut pilaa hyvän ruuan. Hampurilaisestakin olen tykännyt, mutta viimeeksi kun söin, oli pikkasen kuivakka sämpylä. Ilvestoust oli aivan mielettömän hyvä ja sillä kyllä nälkä lähti. Pastakin oli jees. Tosin itse tehtynä pastasta saa todella hyviä, joten ravintolassa pastan pitää olla todella erikoinen, että se olisi tilaamisen arvoinen.. Ainii, ja falafelit oli mielettömän hyviä.

No jokirapuskageniin päädyin kun jokin aika sitten, olisko ollut moon-tv, teki yö-ruoka arvosteluja ja kävi Ilveksessä. Toimittaja söi kyseisen annoksen ja se näytti niin hyvältä. Tästä videosta oli linkki ilveksen facebook sivulla.
http://www.facebook.com/ravintolailves

Sain sitten ruuan eteeni, se oli niin pieni. Tai salaattia oli ihan kunnolla, mutta itse leipäpalanen oli todella pieni. Ehkä tyyliin täysjyväpaahtoleipä pyöreässä muodossa. Päällä oli kyllä keko raputahnaa tai täytettä. Makuun olin myös vähän pettynyt. Salaattiin oli laitettu mielestäni liikaa jotain etikkabalsamicokastiketta. Sen imelyys pilasi muuten niin raikkaan salaatin. Ja se jokiraputahna oli kamalan tahmea ja mielestäni liian majoneesinen ja kitkerä. Kielelle jäi siitä semmoinen tahmea kelmu. Maku ei ollut kovin miellyttävä ja se jäi suuhun pitkäksi aikaa. Siihen täytemäärään nähden leipää olisi saanut olla enempi.
Mun annos


Mua vähän harmittaa etten käynyt syömässä Ilveksessä silloin kun siellä oli RokkiMenut. Joku rokkari oli suunnitellut menuun ja yhden kuukauden oli menu saatavana. Rokkimenuita oli tekemässä mm Maija Vilkkumaa, Jonna Tervomaa, Marco Hietala, Andy McCoy ja monta monta muuta.
Rokkimenut kirjan sain lahjaksi viimejouluna, siinä on kaikkien menut. En vielä ole tehnyt sieltä mitään, mutta täytyisi sekin avata ja ottaa jokin sieltä työnalle... Sen mitä olen sitä selaillut, on ruuat ihan laadukkaan oloisia. Ja kirjassa on muutakin rokkareista ja heidän suhteesta ruokaan, tavastian tarinaa & historiikkia ja muutakin lukemisen arvoista.


Kyllä Ilves on käymisen arvoinen paikka ja Tavastia paras keikkapaikka ehdottomasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti