Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Munakoisovuoka

Kylläpä lähti ruuan teko käsistä. Kasviswokki piti tulla, mutta lopulta lautaselta löytyi, sanotaanko  vaikka munakoisopaistos. Tai olisko se sittenkin munakoisovuoka… Pääasia kuitenkin, että hyvää oli ja vuoka tyhjeni, ainakin melkein kokonaan. Tosin parantamisen varaa on. Suosittelen lisukkeeksi esim. basmatiriisiä, perunaa tai mistä itse tykkääkään. Helpot raaka-aineet, mutta lopputulos ihana Aasiaan viittaava maku.


Munakoisovuoka
1         Munakoiso
1         Punainen paprika
2         Sipulia                                                   
Valkosipulia
Kiinankaalia (lehtiosa, ei ihan kantaan asti)
1 prk Vegetarian Mock Abalone
1 prk Kookosmaitoa
1 tl punaista carrytahnaa
Juustokuminaa
Juustoraastetta

Pilkotaan pieniksi paprika, sipuli, valkosipuli ja kiinankaali. Kuullotetaan pannulla. Lisätään kookosmaito, carrytahna ja Vege Mock….
Siivutetaan munakoiso ja asetetaan vuoan pohjalle, ripottelin päälle juustokuminaa ja ihan pikkasen suolaa.




Kaadetaan pannulta seos munakoisojen päälle. Juustoraastetta kerros ja uuniin.
200 astetta ja n. puoli tuntia…


Ja eikun lautaselle, ja NAM!

Mutta tosiaan, oli aika paljon nestettä. Itse olisin kaivannut sitä basmatiriisiä mukaan.
Vegetarian Mock Abalone = jotakin paistettua vehnäproteiinia ja soijapapu-juttua… Löytyy ainakin aasialaisista ruokakaupoista.  Jännän makuinen. Itse tykkään kovastikin, mutta vielä en osaa lähteä kertomaan mille se maistuu… Joten kehitetäänpä vielä tuota makuaistia.

Ruokajuomaksi otin Lapin kullan tuiskun. Luomuoluen. Se oli kyllä pettymys. Hiivalta tuoksuva, kotikaljalta maistuva. En kyllä niin mitään saanut siitä irti. Mutta kun kotiopetus on, että lautanen syödään tyhjäksi, koen sen koskevan lasiakin J

Taitaa olla Lapin kullalta semmoinen kaupallinen juttu tämä olut. Luomu on päivän sana, joten sitähän on tehtävä ja myytävä kalliilla hinnalla. Ja siihen ansaan minäkin sitten sorruin. Tai näin mä tämän oluen koen. Uskon, että löytyy paljon paljon parempia luomuoluita. Sekä arvokkaampia pikkupanimo tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti