Tämmöisen sunnuntaiaterian saimme kasaan. Ja yllättävää kyllä, nuo mukavasti sitruunanpirteät, chiliset fileet ja currykastike sopivat mielestäni todella hyvin yhteen.
Paistetut seitifileet
Seitifileet
Sitruuna
Suola
Chili
Seitifileiden päälle molemmin puolin sitruunanmehua, suolaa ja chilirouhetta. Jätetään fileet maustumaan ja kastikkeen + lisukkeen kimppuun. Fileitä ei tarvitse kauan paistaa kun nuo ainakin oli aika ohuita. Voita pannulle ja kalat tirisemään.
Currykastike:
Voita
Curryä
1 Sipuli
Vettä
1 rkl Vehnäjauhoja
1 dl Kermaa
Suolaa
Silputaan sipuli aivan pieniksi. Sulatetaan voi ja lisätään curry. Mä laitoin reilun teelusikallisen, ehkä jopa lähemmäs pari. Lisätään sipuli seokseen ja kuullotetaan pehmeiksi. Sitten vaan vettä tarpeen mukaan. Lisäilin itse vähitellen. Suurustin vehnäjauhotveteen ja sekaan hiljakseen lirutellen. Kun löytyi oikea koostumus, kruunataan kermalla. Lopuksi suola.
Lisukkeeksi tehtiin tattarisuurimoita.
Se ei ollut aivan oikea valinta. Ehkä riisi tässä tapauksessa olisi ollut parempi. Tämä kun oli ”mitä kaapista löytyy” -ateria, ei perunaakaan ollut.
Mä en ole koskaan aiemmin tehnyt currykastiketta millään muotoon. Ja olin tyytyväinen tähän. Tai enemmänkin. Mielestäni oli oikein hyvää :)
Tarkoitus oli tehdä salaatti tuohon mukaan, mutta jotenkin sen vaan unohdin.. Jäi lautanen vähän tyhjännäköiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti