Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Paistettu seitifilee ja currykastike

Sunnuntaipäivän kokkisota. Joskus on hyvä tyhjentää kaappeja ja pakastinta. Sieltä löytyy yllättävän paljon kaikkea ruuaksi kelpaavaa kun ei kauppaan jaksa lähteä. Ja useammin sais kyllä unohtaa sen kaupassa käynnin. Turhaan tulee ostettua kokoajan lisää kun kaapit jo pursuaa jos jonkinmoista ruoka-ainetta. Sitä vaan helposti lähtee sen mieliteon viemänä ostoksille. Onneksi se laiskuus ja saamattomuus iskee aina välillä. Pitäisi ehkä ottaa vaikka sellainen 2'n viikon kauppakielto. Tai no, maidon vois hakea, mutta aterian pitäisi koostua kotoa löytyvistä aineista.. Luulen, että meillä selvittäisiin kenties kuukausikin. Ja kaapin takaosista vois löytyä jotain mitä ei siellä tiennyt olevankaan.
Tämmöisen sunnuntaiaterian saimme kasaan. Ja yllättävää kyllä, nuo mukavasti sitruunanpirteät, chiliset fileet ja currykastike sopivat mielestäni todella hyvin yhteen.

Paistetut seitifileet

Seitifileet
Sitruuna
Suola
Chili

Seitifileiden päälle molemmin puolin sitruunanmehua, suolaa ja chilirouhetta. Jätetään fileet maustumaan ja kastikkeen + lisukkeen kimppuun. Fileitä ei tarvitse kauan paistaa kun nuo ainakin oli aika ohuita. Voita pannulle ja kalat tirisemään.

Currykastike:

Voita
Curryä
1 Sipuli
Vettä
1 rkl Vehnäjauhoja
1 dl Kermaa
Suolaa

Silputaan sipuli aivan pieniksi. Sulatetaan voi ja lisätään curry. Mä laitoin reilun teelusikallisen, ehkä jopa lähemmäs pari. Lisätään sipuli seokseen ja kuullotetaan pehmeiksi. Sitten vaan vettä tarpeen mukaan. Lisäilin itse vähitellen. Suurustin vehnäjauhotveteen ja sekaan hiljakseen lirutellen. Kun löytyi oikea koostumus, kruunataan kermalla. Lopuksi suola.


Lisukkeeksi tehtiin tattarisuurimoita.
Se ei ollut aivan oikea valinta. Ehkä riisi tässä tapauksessa olisi ollut parempi. Tämä kun oli ”mitä kaapista löytyy” -ateria, ei perunaakaan ollut.

Mä en ole koskaan aiemmin tehnyt currykastiketta millään muotoon. Ja olin tyytyväinen tähän. Tai enemmänkin. Mielestäni oli oikein hyvää :)

Tarkoitus oli tehdä salaatti tuohon mukaan, mutta jotenkin sen vaan unohdin.. Jäi lautanen vähän tyhjännäköiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti