Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 28. toukokuuta 2011

Maukkaat Muffinit

Aivan mielettömän hyvä tarjottava juhlissa tai muuten vaan syötäväksi. Ei tietenkään mistään kevyemmästä päästä, mutta eipä sen aina tarvitse ollakaan. Itse tein näitä muffineja omiin synttärijuhliin ja näytti tekevän kauppansa loistavasti. Aikaa tekemiseen ei mene paljonkaan ja kaiken lisäksi todella helppo homma. Ja erittäin maukkaita. Mä olen tehnyt vaan lohitäytteisiä, mutta eri vaihtoehdoilla saa mukavaa vaihtelua makuihin.
Tämänkin ohjeen löysin suuressa käytössä olleesta Heléne Johanssonin kirjasta LEIPÄ. Alan tulla siihen tulokseen, että kirjan mikään resepti ei tule pettämään. Paljon eri leipiä siitä olen jo tehnyt, mutta reippaasti on vielä tekemättä.



MAUKKAAT MUFFINIT

275g vehnäjauhoja
210g grahamjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
15g leivinjauhetta
10g sokeria
3 kananmunaa
300g vettä
100g kylmäpuristettua rypsiöljyä
200g maustamatonta jugurttia

TÄYTE (aineksia oman maun mukaan)
Savustettua lohta
Juustoraastetta
Tilliä
Päälle seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat ainekset. Vatkaa munat kuohkeaksi toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon vesi, jugurtti ja öljy. Kääntele munaseos jauhojen sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vaan sen verran, että taikina tasaantuu, ei liikaa. Sekoita vielä täytteet taikinaan ja jaa muffinivuokiin tai muffinipellille. Paistetaan 175 asteessa n. 25-35 minuuttia riippuen muffineiden koosta.
Mulla tuli tästä satsista 15 muffinia.
Ja tosiaan vain mielikuvitus on rajana täytteisiin.


Muffinipellillä nuo kohoaa jotenkin paremmin ja muoto on kivemman näköinen. Ne mitkä ei mahtunut pellille laitoin paperisiin muffinivuokiin, mutta siinä ne levähti lättänäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti