Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Karitsan jauhelihapihvit

Kyllä se niin vaan on, että jos mä vielä jauhelihapihvejä, -kebakoita, -pullia teen, teen se lampaan- tai karitsan jauhelihasta. Näin on....
MAKU on paljon parempi. Maukkaampi. Vähärasvaisempi.
KOOSTUMUS on kiinteämpi. Ziljoonasti kasassapysyvämpi. Miellyttävämpi.
TUNTUMA on täyteläisempi. Lihaisampi.

Nälkäisenä kaupassa osui silmään tämmöinen pakaste. Ja niin pitkään olen metsästänyt rakenteeltaan täydellistä jauhelihapihviä. Tämän myötä sen löysin. Ja tämä on ihan simppeli peruspihvi. Täytynee koittaa eri variaatioita tähän lihaan. Mutta nyt halusin aivan perusjutun. Ei paljon mausteita, vaan lihan maku rehellisesti esiin.

Pakaste maksoi jonkun 5 - 6 € ja liha vaikuttaa kyllä todella laadukkaalta.


KARITSAN JAUHELIHAPIHVIT

400g Karitsan jauhelihaa
1 Kevätsipuli varsineen
4 Valkosipulin kynttä
1 Kananmuna
n. 1dl Korppujauhoja
Suolaa
Chiliä
Mustapippuria

Kevätsipuli varsineen pieneksi silpuksi. Samoin valkosipuli. Ja kaikki vaan sekaisin, pyöritetään palloksi ja litistetään tiukaksi pihviksi. Uuniin 225 astetta ja noin 10-15 min.

Sitten vaan sopivalla lisukkeella nautiskelemaan tai vaikka hampurilaispihviksi. NAM!

Kyllähän se pikkasen riipasee kun pienen eläinvauvan lihaa pistelee poskeen. Niitä poloisia kasvatetaan vain sitä varten, että me ihmiset saadaa loihtia herkkuja vatsan täydeltä. Pienillä ei elon alkuvaiheillakaan ole elämällä muuta merkitystä. Keväällä mä en pystynyt syömään lihaa juuri ollenkaan kun ajatus pyöri elävän eläimen ympärillä. Ja pahemmalta tuntui tuo tehotuotanto. No, tuntuu se vieläkin. Esim. kanaa en pysty syömään kun ei sitä ole luomuna saatavilla. Vaikka ei se luomukaan eläimen hyvinvointitakuita anna...
Mutta näin ajattelevanakin ihmisenä mulle iskee toisinaan se lihanhimo. Ja nyt se on päällä. Ja se lähtee vain sillä itsellään. Joten, pihvit oli hyviä. Eikä varmastikaan viimeinen kerta kun niitä teen. *huoh*, voi pieniä, voi poloisia.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti