Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Ostin jo kevättalvella kyseisen oluen alkosta kun olin taas tutustumassa Arkadian alkon valikoimaan. Kaappiin se sitten jäi kun ei oikein sopivaa hetkeä sille oluelle löytynyt. Ja kesällähän ei tämmöisiä tuhteja pikimustia oluita mieli tee...

Alkon kuvaus oluesta on seuraava:
"Musta, samea, runsasvaahtoinen, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, appelsiinimarmeladinen, tumman suklainen, paahteisen kahvinen, hennon salmiakkinen, vivahteikas."



Mielenkiintoisen ja "pakko maistaa"-fiiliksen tähän teki se, että tämä sisältää maailman parasta ja kalleinta kahvilaatua, tosin vietnamilaista versiota siitä. (Tämmöisen käsityksen sain....)
Kahvilaji on nimeltään Ca Pe Chon, eli weasel coffee. Weasel on suomennettuna lumikko, mutta saattaa tarkoittaa jotain isompaa eläinryhmää sielläpäin, en tiedä.
Mutta siis nämä eläimet popsivat näitä kahvimarjoja, eikä niiden suolisto sulata kovia papuja. Näin ne sitten poistuvat ulosteen mukana kokonaisina ja ne erotellaan, pestään ja kuivataan.. Ja niistä tehdään se maailman paras ja kallein kahvi. Liekö sitten tuo suolistossa kiertäminen ja mahahapot yms antaa siihen hienon lisämaun...
Eli siis toisinsanoen, tämä kahvilaatuhan on suoraan perseestä!
Mä en ehkä haluaisi olla kahvin valmistaja tuollapäin maailmaa...



Suloinen Weasel
Mutta mun arviointiin oluesta....
Mä odotin ylimakeaa, mutta tämä ei ollut lähelläkään sitä. Aloitin juoman liian kylmänä, mutta maku parani huomattavasti lämmetessä. Alkuun tuli makeahko kahvi, todella vahva kahvi, espresso..? Pieni kitkerähkö jälkimaku jäi, mikä kyllä katosi aika nopeasti ja muuttui jälleen makeahkoksi kahviksi. Juoman lämmetessä alkoholin maku jäi taakseen. Itseasiassa kun pääsin juoman makuun, se alkoi miellyttää minua. Mutta ei tätä monesti joisi. Vahvuuskin tulee vastaan. Ja sen verran oli tuhdin makuinen, että ei vaan pystynyt ihan koko pulloa juomaan. Appelsiinimarmeladia mä en kyllä mausta löytänyt.

Väri oli hyvin pikimusta.. Vaahto, mitä pikkasen tuli pinnalle, oli myös herkullisen tummaa... Mieleen tuli hyvin salmiakkinen fiilis vaahdosta... Itse juoma oli paksuhkoa ja öljymäistä.

Tuoksussa mielestäni ei ollut makeutta lainkaan.. Vaikea kirjoittaa tähän mitä siitä mieleen tuli. Ehkä se oli yllättävän neutraali niin tuhtiin olueeseen.

Pullokoko on ½-litraa ja se on yksin juotavaksi aika iso määrä... Ehkä 0,25 olisi sopiva koko... Prosentteja tässä oluessa on 10,7. Hinta oli 11,44€. Tämä taisi olla erikoisvalikoimaa, eikä tätä taida enää saada alkosta.

Mutta oikein hyvä makukokemus... Ehkä tätä joskus vielä voisi juoda jos tulee mahdollisuus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti