Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Libanonilainen Irish Coffee



Palataanpa aiheeseen kahvi. Meillä kotona on jo monen monta vuotta juotu tumma paahtoa ja mun mielestä se, yleensä töissä juotu juhla mokka on aivan kauheeta ja kitkerää litkua. Eräällä vierailulla mulle tarjottiin libanonilaista kahvia. Ja se vei mut mennessään. Se nautinto oli jotain aivan mielettömän hyvää ja ikimuistoista. Se hyvin pienestä kupista juotava kahvi oli todella tummaa ja täyteläistä. Samalla hyvin pehmeää ja todella maukasta. tämä kahvi oli maustettu kardemummalla. Ja vaikka aikoinaan itsekin olen keittänyt kardemummakahvia, tämä ei todellakaan ole sama asia.

Tämän tarjoilun jälkeen mä etsin ja googlailin kyseistä kahvia ja hain. Mutta ei oikein löytynyt, kunnes eräs tuttavani kertoi hänellä olevan sitä pakastimessa kun saa sitä aina sukulaisilta ja kavereilta Libanonista. Hän sitten antoi minulle pussillisen ja AI SITÄ ONNENPÄIVÄÄ...

Koitin keittää sitä ensin espressopannulla, mutta tämä kahvi on jauhettu niin hienoksi, että menee reikien läpi pannuun. Tänään sitten kävin ostamassa ibrik'n eli turkkilaisen kahvipannun. Ja hetihän se oli testattava :)

Se maku, aivan mieletön. Ei siis ollut vaan vieraskoreutta se fiilis mikä siitä kahvista tuli.
Keittäessä kannattaa olla lähimaastossa, sitten kun se käy kiehumaan, tulee nopeasti yli. Joten kannattaa keitellä rauhassa.

Ajattelinpa sitten kokeilla Irish Coffeeta tästä herkusta kun pannussa oli kahvia jäljellä. Loistavaa, Hyvää, hmmmm... Mitä sitä muuta voi sanoa. NAM!

Libanonilainen Irish Coffee:

vajaa rkl fariinisokeria
n. 1½ dl libanonilaista kahvia
2 cl viskiä (enemmän tai vähemmän maun mukaan)
Löysähköksi vatkattua kermavaahtoa (maidon vaahdottimella saa todella hyvän)

Fariinisokeri lasin pohjalle. Voi myös jo kahvin keittovaiheessa lisätä pannuun. Kahvi lasiin, viski, sekoitetaan ja lusikoidaan päälle kerma. Kerman päälle vielä suklaarouhetta kruunaamaan tarjottavan. Tummaa suklaata mielellään :)

Sitten vaan nauttimaan....

VAROITUS: Haluat varmasti toisen samanlaisen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti