Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

tiistai 1. tammikuuta 2013

Paahdettu mausteseos vuodelle 2013

Taas näin vuoden vaihtuessa iskee mieleen kaikki terveellinen ja terveysvaikutteinen ja jostain tuo inkivääri on iskostunut mieleeni.
Ajattelinpa siis tehdä oman mausteseoksen.
                                               
 Paahdettu inkivääri-valkosipuli-chili.

Valmis seos vielä vähän "kuivumassa"


Elikkäs pilkotaan inkivääri, valkosipuli ja chili aivan pieneksi silpuksi. Inkiväärissä ne kuoret mukaan. Kannattaa tietenkin pestä hyvin ensin. Chilistä otin siemenet pois koska nuo mitä käytän on aikamoisen tulisia.
Inkivääriä ja valkosipulia laitan suurinpiirtein saman verran. Chiliä paljon paljon vähemmän. En halua siitä hallitsevaa makua, mutta pieni polte on kiva.
Pannulle vaan pikkasen rypsiöljyä ja miedolla lämmöllä annan paahtua. Levy kolmosella. Saa antaa rauhassa olla, välillä tietty kannattaa sekoittaa ettei pala. Mutta mitä kauemmin malttaa antaa olla, sen rapeampia saa. Mä taisin paahtaa ehkä n. 30min. Mutta kannattaa luottaa omiin silmiin. Ja sitten vielä antaa kuivahtaa pannulla.
Kun laitan mausteseoksen kuppiin, lisään pikkasen vuorisuolaa. Se on mielestäni maultaan paljon kivempi kun normaali suola. Kupin missä säilytän mausteseoksen, pidän avoimena. Näin siitä ei tule semmoinen "nihkeä".

Jos vaan noista mausteista tykkää, suosittelen. Tätä on helppo heittää valmiin ruuan päälle tai mihin vaan.

Eli ainekset:

Tuore inkivääri
Tuore valkosipuli
Tuore chili
Suolaa

Ennen paahtoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti