Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 7. huhtikuuta 2012

PAHOLAISEN HILLO



Sitä on hyvä keitellä näin kirkollisena pyhänä itse paholaisen hilloa. Mutta tehtävä se vaan oli, että saa huomiselle pääsiäisaterialle napakkaa lisuketta lihalle. Mutta ei niin paholaisen julmuutta ettei pikkasen lempeyttäkin.
Mä en ole koskaan itse tätä tehnyt ja useimmiten ravintolassakin olen pettynyt tähän niin sanottuun paholaisen herkkuun. Monesti ollut enempi makeeta kun tulista. Mutta nytpä onkin toisinpäin, ja tyytyväinen olen tähän omaan saavutukseeni.
Tulisuutta on sopivasti, ei liikaa, sen verran kuitenkin, että pikkasen polttelee. Makeus tulee mukavan lempeästi esiin.

Hillonkeiton jälkeen tein sushia ja sopi hyvin myös niihin täytteeksi.

Paholaisen hillo

1 punainen paprika
3 pientä tulista chilipalkoa
1 pieni sipuli
valkosipulia (laitoin yhden yksikyntisen)
½ purkkia tomaattimurskaa (200 g)
1 dl hillosokeria
1 rkl hunaja etikkaa
1 tl suolaa

Silputaan paprika, sipuli, valkosipuli ja chilit pieneksi silpuksi. Lisätään kattilaan myös muut ainekset. Keitellään miedolla lämmöllä niin kauan, että siitä tulee hillomaista ja paksuhkoa. Sitten purkkiin ja odottamaan herkkuhetkiä.

Ja mä odottelen huomista jolloin paholainen katetaan pöytään ja nautitaan naudan sisäfilepihvin kanssa... Pihvi tietenkin verestävän punertavana......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti