Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Munakoisonyytit ja huippumarinadi lihalle

Ei ihan vielä valmiita, mutta tuoksu enteilee Herkkua :)

Yksi kesän parhaimpia asioita on ehdottomasti grillaaminen. Ikävä kyllä itselläni se jää aika vähäiseksi kerrostaloasumisen takia. Ja ehkä laiskuudenkin kun ei aina jaksa lähteä yleisille grillikatoksille, joita kyllä helsingissä on hyvinkin paljon. Ja vähän myös sitä grillausintoa syö se tavaroiden raahaaminen. Mutta onhan sekin yksi kesäpäivän ohjelma kun vaan pakkaa ja lähtee. Ja paikat joissa mä olen käynyt, on kyllä maisemallisesti upeita ja muutenkin kivoja. Nämä munakoisonyytit löysin uudesta kesän MAKU-lehdestä. Vähän muuntelin ohjetta ja valmistusta itselleni sopivaksi. Näitä on tullut tehtyä jo muutaman kerran tässä viikon sisään. Ja taitaa olla ehdoton kesän suosikki mulla.

Munakoisonyytit:

1 munakoiso
1 punasipuli
2-3 tomaattia
1 pkt mozzarella juustoa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Nyytit kasattuna :)
Leikataan munakoisosta pituussuunnassa ohuita viipaleita. Päät voi jättää paksummaksi, auttaa nyyttien kiinnipysymisessä. Viipaloidaan muutkin raaka-aineet.
Sirotetaan munakoisoviipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Laitetaan viipaleen keskikohdalle tomaattiviipale, punasipulia, basilikanlehtiä ja mozzarellajuusto. Laitoin vielä basilikan lehtiä ja tomaattisiivun päällimmäiseksi. Nyytti kiinni esim. coctailtikuilla ja grilliin kypsymään. Mä kääntelin välillä, saa nätimmän pinnan.



Valkosipuli-chilimarinadi:

Öljyä
Soijakastiketta
Hunajaa
Valkosipulia raastettuna
Chiliä (mieluiten tuoretta tai chilirouhetta)
Tuoretta inkivääriä raastettuna
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Kanat kylvyssä :)

Ainekset vaan sekaisin ja lihat joukkoon. Mielellään annetaan marinoitua yön yli. Mä käytän paljon valkosipulia ja chiliä. Ja inkivääriäkin. Mä tykkään ruuasta jossa on makua ja tulisuutta. Määriä en tuohon oikein osaa laittaa kun itse heittelen mutu-tuntumalla ja maistelen ja lisäilen...

Ensin tein marinadin kanalle, ja sopi siihen todella hyvin. Chiliä olin laittanut vähempi. Mutta porsaan ulkofilepihville lisäsin chilin määrää. Mä ostin ohuita pihvejä, paksut onnistun aina saamaan kuivaksi.

Ai Ai, kyllä mä olisin niin luotu oman kesäkeittiön haltijaksi... Tarttis vaan saada oma piha ja iso, mielellään muurattu grilli.

Maisemakuvaa eräältä Helsingin keittokatokselta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti