Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

maanantai 24. joulukuuta 2012

Sitruunainen suklaajälkiruoka

Ajattelin näin jouluaaton jälkiruuaksi jotain pirteän makuista, mutta siis kuitenkin suklaista. Suklaa kuitenkin niin kuuluu jouluun, mutta sen tuhdin ruuan jälkeen ei tee mieli mitään kovin raskasta. Joten siis vain puoliraskasta :)



Suklaamousse:

200 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa kahvia
1 munan keltuainen
2 dl kermaa
1,5 rkl tummaa rommia

Sulatetaan suklaa kahvin sekaan miedolla lämmöllä. Annetaan jäähtyä.
Sekoitetaan keltuainen sekaan.
Vatkataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan kerma ja suklaaseos. Lisätään rommi.

Jaetaan massa jälkiruokakulhoihin ja siirretään jääkaappiin.

Sitruunarahka:

2 prk valmista sitruunarahkaa
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
sitruunanmehua oman maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Sekoita kunnolla.

Pursota massa  suklaamoussen päälle.

Raastoin päälle vielä sitruunankuorta ja kun mulla oli jääkaapissa lakritsafudgesta ja kermasta tehty jämäkkä köntti, raastoin sitä myös päälle.



No niinhän siinä sitten kävi ettei kaikkea jaksanut syödä.. Oli tuo mousse aika tuhti. No sitruunarahka tasapainotti hieman ja antoi piristävän sysäyksen. Tosin mun jouluruokalautanen oli sen verran täysi, että tuskin enää mitään menee alas puoleen vuorokauteen.

Lakufudgejuttua olisi voinu olla vaikka enemmänkin päällä. Se sopii sitruunan kanssa niin hyvin.

Mutta siis tuosta ohjeen satsista saa varmaan 6-8 sopivan kokoista jälkiruoka-annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti