Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

AUTONRENGASKAKKUTämän kakun ajatus lähti kun mietin minkä kakun voisin päällystää lakritsafudgesta tehdyllä massalla. No sitten tuli mieleen kun oltiin töissä esimieheni kanssa puhuttu auton katsastuksesta ja "läpi meno"-kakusta. Ja kun mulla sitten auto sai leiman taas vuodeksi eteenpäin, niin siinähän on aihetta rengaskakulle :)

Pohjana toimi ihan normi vaalea kakkupohja.

Väleihin tein sitruunatäytteen. Ja jos ihan oikein muistan, siihen tuli:
(tän kakun tekemisestä kun on jo muutama kuukausi)

Vispattua kermaa
Maitorahkaa
Tomusokeria
Lemon Curd -tahnaa
Puristettua sitruunan mehua ja pikkasen raastettua sitruunan kuorta

Nuo siis sekoitin keskenään.

Kakkulevyt kostutin sokeri-sitruunavedellä.

Sivelin vielä ohuen kerroksen lemon curd -tahnaa väliin ennen tuota täytemassaa.

Sitten vaan kakku kasaan :)

Tuon fudgemassan olin tehnyt jo edellisenä päivänä.

FUDGEMASSA:

n. 500 g lakritsafudgea (jota kovan etsinnän jälkeen löysin makuunista)
vajaa ½ dl kermaaKuumennetaan fudge ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Kaadetaan massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja siirretään jääkaappiin kovettumaan.Kun tätä alkaa kaulimaan, kannattaa ottaa ehkä n. ½-tuntia aiemmin huoneenlämpöön.

Kaulinta kannattaa tehdä leivinpaperin päällä. Kakku kannattaa olla päällystämistä vaille valmis koska tämä fudgemassa alkaa sulamaan aika nopeasti. Toki sen voi käyttää aina uudestaa jos liikaa sulaa.

Sitten vaan levy kakun päälle ja muotoillaan oikeaan muotoon.
Vanteen tein valkoisesta sokerimasasta mihin pikkasen sekoitin tuota lakritsamassaa. Ja pultit tai jotkut vannekoristeet hopea kuulista. Siis syötävistä :)
Melkein voisin sanoa, että tuo merkin tekeminen vanteen keskelle oli se vaikein homma.Sitten vaan kylmään odottamaan tarjoilua. Mä vein kakun töihin koska siellähän oli tästä katsastuksesta puhuttukin.

Edullinen tämä kakku ei ole. Tuo fudge on makuunissa aika kallista...
Ja aikaa meni taas rutkasti, näpertelyä kyllä ihan tarpeeksi. Sillä onhan näin talvella nastarenkaat alla. Pitäähän siis kakussakin nastat olla :)Maku oli hyvä ja raikas. Näin vanhemmiten mä olen alkanut tykkäämään sitruunasta. Ja sitruuna ja lakritsahan sopii yhteen loistavasti.  Ja mieluumminhan tuota fudgea syö kun esim. marsipaania...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti