Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

lauantai 23. helmikuuta 2013

VANKILAKAKKU

Väännetyt kalterit siksi kun sankari itse oli livistänyt palkalliselle virkavapaalle

Sain tuttavaltani tilauksen hänen 60-v. kakkuun. Hän halusi tarjota työkavereilleen vankila-aiheisen kakun juhlan kunniaksi. Tämän päivänsankarin työpaikka siis on vankila. Ja tietysti olin mielissäni, että pääsin ideoimaan ja toteuttamaan tätä tarjottavaa :)

Ensimmäisenä tuli mieleen tiiliseinä ja kalterit. No mieleen putkahteli myös muuta, mutta kun pysytään kiltisti aiheessa, tiilet on hyvä.

Itse synttärisankari ei ollut kyseisenä päivänä töissä, siis silloin kun kakku oli tarjolla. Mutta voin sanoa, että kauppansa teki.

Palautteesta innostuneena hän halusi myös kotiin juhlaväelle tarjottavaksi samanlaisen kakun. Puolet pienemmän vaan.

Kyseiset kakut sisälsivät vadelma-appelsiinitäytteen.

Pohja oli aivan normaali sokerikakkupohja jonka tein kaksinkertaisena säädettävään kehikkoon. Kakkukerroksia tuli kaksi.

Ensin tuli pohja jonka kostutin sokerivedellä, päälle laitoin appelsiinimarmeladia ohuen kerroksen. Säädin kehikon paikalleen ja laitoin vadelma-appelsiinimassan. Taas kakkupohja, kostutus, appelsiinimarmeladi ja päällimmäiseksi vadelma-appelsiinimassa. Tasoitin massan ja laitoin kakun pakkaseen.

Pakastan ns. "fantasiakakut" koska marsipaani on paljon helpompi leittaa jäätyneen kakun päälle.
Tähän kakkuun laitoin voikreemin marsipaanin alle, mutta totesin ettei olisi ollut tarpeen
 


Tein kakun tiili tiileltä. Tiilet on oranssin ja ruskean marsipaanin sekoitusta. Mielellään epätasainen sekoitus. Saumalaastit tein sokerimassan ja mustan marsipaanin sekoituksesta. Kalterit on puolitettuja lakupötköjä.

Puoliväli... Aikaavievää puuhaa tää muuraaminen :)
 
Täytemassa kakkuun:

600 g Kermaa
600 g appelsiinituorejuustoa
3 dl tomusokeria
vadelmapyrettä maun mukaan
12 liivatelehteä


Vatkataan kerma,
Lisätään vähissä erissä tuorejuusto,
Lisätään tomusokeri ja vadelmapyre,
Lopuksi liivate (mä liotan ensin liivatteenlehdet kylmässä vedessä, sitten purista vedet ja sulatan mikrossa)

Täyte oli aiva ihanan raikasta. Mieletön yhdistelmä mun mielestä.

Päivänsänkarin kotikakkuun tein vielä yksityiskohdan... Käsiraudat...



Tekstin olisin halunnut tehdä "spreijaten", mutta piti tyytä kirjoittamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti