Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

maanantai 4. huhtikuuta 2011

ChiliSuklaa-PorterKakku

Löysin tämän ohjeen Helsingin Sanomien ruokaliitteestä jo hyvän aikaa sitten. Itse lisäsin tähän chilin, alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut. Mutta kun chilin ystävä olen ja musta chili ja suklaa sopii todella hyvin yhteen, laitoin sitä tähänkin. Nopea tehdä ja takuuvarma onnistuminen. Hyvää lämpimänä ja kylmänä.

2 Kananmunaa
2  1/4 dl Sokeria (käytin palmusokeria, maukkaampaa)
62,5 g Sulatettua voita
1,5 dl Stouttia tai Porteria
2  1/4 dl Vehnäjauhoja
1  1/4 dl Kaakaojauhetta
1 ½ tl Vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 tl chilijauhetta (jos on todella tulista, vähennä määrää)
125 g Tummaa suklaarouhetta


Voidellaan piirasvuoka. Rouhitaan suklaa ja sekoitetaan kuivat aineet yhteen.
Vatkataan sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoitetaan voi sekaan. Käännetään sekaan kuivat aineet. Sekoitetaan portter taikinaan ja puolet suklaarouheesta. Kaadetaan vuokaan ja kaada päälle loput suklaarouheesta. Paistetaan 175 asteessa 25-30 minuuttia.


Kakusta tuli sopivan tulinen. Mukava jälkitulisuus jäi suuhun. Mä käytin 1/4 tl naga morich -chilijauhetta joka on maailman vahvinta chiliä. Sitä ei todellakaan tarvitse laittaa paljoakaan. Suklaana käytin 70 %'sta tummaa suklaata ja oluena koffin portteri IV B'tä.

Kakku on todella suklainen ja täyteläisen makuinen. Kaipaa lautaselle jotain pehmykettä. Mä otin kylkeen omatekoista vaniljajäätelöä mikä on hyvin makeeta ja vaniljaista. (Ohje löytyy herkuista).  Maut oli balanssissa; Makeus, tulisuus ja kosteus. Kakku kannattaa jättää mieluummin hieman "raa'aksi" eli jättää se kosteus kuin että pitää uunissa liian pitkään ja kuivattaa kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti