Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

perjantai 22. huhtikuuta 2011

KOKOMO Tikibar & Room

Tutustuin tuossa jokin aika sitten Citydeal-palveluun ja heti seuraavana päivänä liittymiseni jälkeen oli ostettavissa kolmen ruokalajin menu kahdelle Kokomossa. Hintaa tällä oli jotain 50€. En ihan tarkkaan muista. Pienen googlettamisen jälkeen olin sitä mieltä, että olis synti jättää moinen tilaisuus käyttämättä. Ostin diilin, varasin pöydän ja viime sunnuntaina käytiin avokin kanssa nauttimassa menu. Ja nimenomaan NAUTTIMASSA :)

Ensinnäkin paikka oli todella, todella upea, häkellyttävä. Sisustus oli jotenkin niin "mukaansa tempaava". Rentous valtasi kyllä koko mielen. Eihän sitä paikkaa voinut kun ihastella. Tässä linkki josta voi pikkasen fiilistellä.
http://www.kokomo.fi/kokomo.php?city=hki

Ja vaikka kuin oli sunnuntai ja kellokin vasta neljä iltapäivällä, aloitettiin cocktaililla. Sekin olisi ollut synti jättää ottamatta. Se oli niin hyvä. Oli kyllä semmoinen aito oikea, kunnolla tehty ja sheikattu. Ei mitään tikulla sekoitettu liru.
Mä otin Kokomo Zombien. Aloitin sunnuntaimenuun kolmen eri rommin cocktaililla. En kyllä muista mitä muuta siinä oli, mutta hyvää se oli... Cocktail tajottiin tietenkin asianmukaisessa lasissa.


Kokomo Zombie

Alkuruuaksi mä valitsin RUMAKIn, pekoniin käärittyä kananmaksaa. Avokkini valitsi TIGI SCALLOPin, paistettuja kampasimpukoita. Nii, tähän menuun oli laitettu muutamat vaihtoehdot jokaisesta ruokalajista. Otettiin eri vaihtoehdot, paitsi jälkiruuassa pysyttiin samassa. Mä pysyin liharuuissa vaikkakin käyn tätä taistelua lihansyönnistä.
Ruuat tarjoiltiin näyttävästi ja esillepanoon oli kyllä satsattu. Alkuruuaksi oli hyvänkokoiset annokset. Ja maku oli myös hyvä molemmissa. Maksa oli mureaa ja pekoni rapeaa.

Rumaki
Tiki Scallop

Pääruuaksi mulle tuli BURNING PEPPER BEEF, pippuroitu naudan sisäfilee, kasvispaistos ja friteerattuja bataatteja. Anis-soijakastike ja wasabimajoneesi oli erillisissä kupeissa. Avokille tuli CHILI OF THE SEAS, chiliöljyssä paistettua kuhaa, kasvispaistos ja limeriisiä. Minttu-korianterijugurtti oli myös erillään.
Ne bataattiperunat oli aivan mahtavia. Ja liha oli medium, niinku pitikin. Mä tykkäsin tästäkin annoksesta.
Avokin kala näytti ensin pakastealtaan kalamyllyn läpikäyneeltä "leikkeeltä". Mutta tarkempi tarkestelu oli kaukana siitä ja kyllä se ihan oikea kalafilee oli. Pikkasen maistoin sitäkin ja hyvää oli.
Näissäkin esillepano ja tarjoiluastiat oli upea.

Burning Pepper Beef
Chili of the Seas

Ja jälkiruoka minkä pitäisi kruunata ateria... Se TODELLAKIN kruunasi. Siinä lähti jo kielikin mukana. Kyseessä oli TANNED  SURFER, kokomon suklaakakkua, vaniljajäätelöä ja mansikka-chilikastiketta. Jokaisella, jolla on mahdollisuus käydä kyseisessä paikassa, täytyisi kokea tämä Herkku... Herkku Isolla HOOLLA!
Se suklaakakku oli niin mehevä. Sopivan kostea. Täydellinen. Ja se kastike, hetken luulin olevani taivaassa. Tai itseasiassa koko tämän kokomoajan luulin olevani taivaassa. Mutta onneksi maan päälläkin on tämmöisiä paikkoja.
Siinä kastikkeessa mansikka maistui niin aidolle mansikalle. Ja se oli 100%'nen mansikan maku. Chilin tulisuus tuli sitten lopuksi ja tuntui nielussa. Se ei sotkeutunut siihen mansikkaan ollenkaan. Aivan mieletön yhdistelmä. En aiemmin ole noita aineksia yhdessä edes ajatellut.
Ja kun kovasti kastiketta kehuimme, saatiin sitä pikkasen kotiinviemisiksikin :) Loistavaa palvelua.

Tanned Surfer
Melkein nuoltu lautanen
Kokonaisuudessaan aivan loistava menu. Ruokien välissä oli mukava tauko, ehti rauhassa sulatella ennen seuraavaa annosta. Muttei myöskään liikaa odottelua. Tuollainen upea paikka niin kyllähän siellä viihtyy. Palvelu oli loistavaa. Rentoa ja hyväntuulista. Hintataso ehkä pikkasen keskitasoa korkeampi, mutta kyllä hyvästä on valmis maksamaankin.

Laskukin tuli asianmukaisessa purnukassa pöytään
Mä suosittelen tätä paikkaa suuresti. Ainakin minun mieleeni oli. Ja aion kyllä mennä uudestaankin. Ehkäpä voisi joku kaunis kesäilta mennä katsomaan millainen iltameno siellä on :)

2 kommenttia:

  1. Pieni kirjoitusvirhe on päässyt käymään

    Kokomo on Tikibar eikä tigibar (Muutenhan se varmaankin liittyisi hiustuotteisiin eikä polyneesialaiseen tiki-kulttuuriin)

    VastaaPoista
  2. Oho :) Kiitos huomautuksesta... Täytyypä käydä korjaamassa...

    VastaaPoista