Älä täytä itseäsi huonoilla kaloreilla kun voit tehdä sen laadulla ja hyvällä maulla :)

torstai 14. huhtikuuta 2011

Nopeat Myslipatukat

Eilinen päivä oli kyllä taas semmoinen päivä, että mietin tarviinko mä muita huoneita kun keittiön. Tuli tehtyä 4 ruisleipää, 2 vuokaleipää, porter-suklaajäätelöä ja porter siirappia. Ihan hyvä setti kahden henkilön perheelle.

No, jäätelöstä jäi yli kananmunan valkuaiset. Pakkohan niistä on vielä jotain tehdä, mitään kun ei heitetä pois. Keksin sitten loihtia myslipatukoita. Terveellisiä sellaisia. Ei ylimääräistä rasvaa, ei teollisia aineosia. Sokeria kyllä, mutta käytin siihen palmusokeria mikä on tavallista paaaljon paljon terveellisempi vaihtoehto. Ja maukkaampi.
Mittasuhteita en pysty laittamaan kun heittelin sekaan mitä mieleen tuli. Kunhan mössö on semmoista kiinteää, mutta ei liian kuivaa.

Herkullinen välipala
Myslipatukat:

Luomu viljamysliä
Kaurahiutaleita
Spelttihiutaleita
Spelttirouhe
Auringonkukansiemeniä
Soijajauhetta
Kookossokeria
Kanelia
Kuivattuja sekahedelmiä (laitoin kuiv. omenoita ja persikoita)
Hunajaa
3 Kananmunan valkuaista
1 Kananmuna
Vettä

Taikinamössö
Kaikki ainesosat sekaisin, lopuksi vettä tarpeen mukaan. Saa jäädä vähän löysäksi kun annoin mössön seistä n. tunnin. Imee nestettä jonkin verran turvotessaan. Sitten vaan mieleisen muotoisia patukoita ja uuniin. Laitoin 175 astetta ja n. 20 min. Sitten vaan ritilän päälle jäähtymään.

Uuniin menossa

Jäähtymässä
Näistä tuli kyllä hyviä. Tais olla hyvä keittiöpäivä. Kaikki tekemiseni onnistui loistavasti tänään.
Patukoissa maistui omena ja kaneli sopivasti. Ei liikaa. Ehkä tämä olisi enemmänkin syksyn patukka kun omenaa. Mutta hyvin menee näin keväälläkin. Hyvä välipala esim. töihin.

Sokeria ja hunajaa ei kannata ihan kauheesti laittaa. Hedelmistä tulee kuitenkin sitä makeutta. Tekeminen ei vaadi kauheesti aikaa ja tähän voi hyvin tyhjentää kuiva-ainekaapista kaikenmoisia hiutaleita yms. mitä vaan keksii. Ja varmasti parempia kun kaupan ylimakeat ja ties mitä -sisältävät teolliset patukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti